Atracții turistice în Muntenegru: Insula Sveti Stefan (Sfântul Ștefan) - luxoasă, exclusivistă și provocatoare

Muntenegru: Insula Sveti Stefan

Emblematică pentru Muntenegru, Insula Sveti Stefan o poți vedea în multe fotografii pe internet atunci când cauți obiective turistice din mica și frumoasa țară balcanică. Vederile cu micuța insulă exotică îți vor trezi sentimentul acela de: e așa frumoasă!!! vreau și eu să o văd, să o vizitez și să-i fac câteva fotografii!!

Asta mi s-a întâmplat și mie, până când, în anul 2017, am avut plăcerea de a o vedea de aproape și de a îmi potoli pofta de a o fotografia din toate unghiurile posibile.

Situată în imediata apropiere a micului oraș cu același nume, Insula Sveti Stefan (Sfântul Ștefan) este legată de uscat de printr-un dig ce are o lungime de doar câțiva zeci de metri. Este un loc neobișnuit și unic care o fost inițial o mică insulă stâncoasă, dar istoria și trecerea timpului au transformat-o, devenind ceea ce este astăzi.

Insula Sveti Stefan

Insula Sveti Stefan este situată în partea de sud-vest a Muntenegrului, între stațiunile Budva și Bar, la poalele munților Lovcen, într-o zonă de un pitoresc și o frumusețe deosebite. În secolul al XV-lea, pe insula stâncoasă a fost construită o fortăreață cu rol de apărare împotriva atacurilor turcilor și piraților din marea Adriatică. Ulterior ea a fost împrejmuită cu ziduri înalte de apărare, au fost ridicate biserici, insula deservind odată cu trecerea timpului loc pentru conferințe politice, campionate de șah, concerte și întruniri, fiind frecventată îndeosebi de elitele societății.

În secolul XIX, printe oaspeții de seamă ai acestei locații au fost Marilyn Monroe, Willy Brandt, Bobby Fischer, Boris Spassky, Sophia Loren, Carlo Ponti, Monica Vitti, Ingemar Stenmark, Kirk Douglas, Jonathan Miller sau Claudia Schiffer.


În anul 1955 a început un proces de refacere a insulei, ea fiind complet restaurată și renovată. Străzile, pereții, fațadele și acoperișurile cu țiglă roșie ale caselor își păstrează și astăzi înfățișarea de odinioară, în timp ce interiorul lor îmbină într-un mod plăcut tradiționalul cu modernul. Pe insulă se mai găsesc și astăzi trei biserici ortodoxe: Biserica Sfântul Ștefan, care i-a dat numele, este cea mai veche și construită pe cea mai înaltă culme, Biserica Sfântul Alexandru Nevski și Biserica Adormirea Maicii Domnului, cea mai mică dintre ele.

În prezent insula Sveti Stefan este o adevărată insulă-hotel, din anul 2007 fiind concesionată pentru 30 de ani de Grupul Internațional Aman Resort. Accesul este liber permanent pentru persoanele cazate sau pentru cele cu rezervare la restaurante.

Insula poate fi vizitată contracost și în scop turistic, în grupuri organizate, la intervale orare prestabilite și cu ghid intern.

Pe malul din partea dreaptă, cum te uiți spre insulă, vei găsi o plajă exclusivistă unde prețul pentru șezlonguri începe de la 100 de euro. Plaja din partea stângă este cu acces gratuit.

Localizare pe Google Maps


Fotografii din luna august 2017

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan


Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Muntenegru - Sveti Stefan

Folosește comentariile

Împărtășește și altora experiența ta, fă precizări referitoare la precizia datelor prezentate sau cu privire la elemente informative ce consideri că lipsesc din articol.

Surse | sursa 1, sursa 2, sursa 3

Niciun comentariu:
Write comentarii