Atracții turistice în Bucovina: Muzeul Satului Bucovinean

Atracții turistice în Bucovina: Muzeul Satului Bucovinean

În Suceava există un muzeu care reflectă la scară naturală Bucovina străveche și tradițională. Se numește Muzeul Satului Bucovinean și este un muzeu în aer liber, amplasat în imediata apropiere a Cetății de Scaun a Sucevei. Muzeul include un număr mare de obiective cum ar fi case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești și construcții comunitare.

Înființat în anii '70, Muzeului Satului Bucovinean este inclus din anul 2004 pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

În afara obiectivelor menționate deja, Muzeului Satului Bucovinean ilustrează cu succes ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina. Folosind manechine de plastic îmbrăcate în costume tradiționale și efecte sonore înregistrate, în unele dintre casele din cadrul muzeului sunt ilustrate evenimente spirituale importante pentru bucovineni cum ar fi botezul, nunta ori înmormântarea.

Casele tradiționale sunt dotate cu cuptoare sau sobe, în interior se găsesc elemente de mobilier tradițional, textile de interior și piese de port popular care reflectă complet imaginea civilizației tradiționale bucovinene. În același timp, toate instalațiile țărănești din cadrul muzeului sunt funcționale, indiferent că vorbim de mori sau ateliere de olărit ori meșteșugărit.

Alături de clădiri din categoria case și anexe amplasate de-a lungul ulițelor, vei mai găsi aici și biserica și clopotnița din Vama, crâșma din Șaru Dornei, atelierul de olar din Marginea, Moara Mănăstirea Humorului, Fierăria, Piua din Satu Mare, Fântâna din Sadova și școala Securiceni.

Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafață de aproximativ 6 hectare și este străbătut de un pârâu pe valea căruia a fost amenajat un mic lac care să permită funcționarea anumitor instalații cum ar fi morile.

Cu anumite ocazii, Muzeul Satului Bucovinean este gazdă pentru evenimente ca târguri ale meșterilor populari, tabere de creație pentru copii sau spectacole cu caracter tradițional.

Vezi AICI și alte atracții din zona Bucovinei.

Prețuri și program de funcționare:

Programul de vizitare al muzeului se modifică ușor în funcție de perioada din an, astfel:
- 28 octombrie 2019 – 1 martie 2020: miercuri – duminică orele 9-16, ultima intrare 15.30; luni, marți – închis
- 2 martie – 11 aprilie 2020: miercuri – duminică orele 9-17, ultima intrare 16.30; luni, marți – închis
- 12 aprilie – 30 septembrie 2020: marți – duminică orele 10-18, ultima intrare 17.30; luni – închis

Prețul unui bilet pentru a vizita Muzeul Satului Bucovinean este de 6 lei pentru un adult.



Localizare:


Fotografii:

(realizate într-o zi ploioasă și cu foarte mulți nori😞)











Folosește comentariile

Împărtășește și altora experiența ta, fă precizări referitoare la precizia datelor prezentate sau cu privire la elemente informative ce consideri că lipsesc din articol.

SURSE: Sursa1, Sursa 2

Niciun comentariu:
Write comentarii