Cheile Dobrogei - Drumeție de weekend

Cheile Dobrogei - Drumeție de weekend în Dobrogea - Constanța

Dobrogea este una dintre cele mai cunoscute și mai încărcate cu istorie zone geografice din țara noastră. Teritoriul său este delimitat de Dunăre și Marea Neagră, iar aici se regăsesc două dintre cele mai vestite repere turistice românești: Podișul Dobrogei și Delta Dunării, două locuri cu încărcătură geologică puternică și o faună bogată.

Din Podișul Dobrogei fac parte și Munții Măcin cu înălțimi maxime cu puțin peste 400 de metri și care au luat naștere acum aproximativ 300-400 de milioane de ani. Am fost de mai multe ori aici, Munții Măcin fiind o zonă pe care, datorită specificului său unic, o îndrăgesc foarte mult și pe care v-o recomand cu căldură să o cutreierați.

YouTube

Cheile Dobrogei, imagini video filmate cu drona:


În același specific, Cheile Dobrogei au povești la fel de vechi de spus despre felul cum milioanele de ani și-au lăsat amprenta asupra lor și despre cum au căpătat formele interesante pe care le vedem astăzi. Aici au fost descoperite chiar și urme ale unor animale preistorice ca mamuții sau rinocerii spinoși.

Peisajul de o frumusețe rară pe care îl oferă Cheile Dobrogei este la doar 40 de km de Constanța, fiind ușor accesibil dinspre București prin localitatea Târgușor. După ce ieși din sat, la aproximativ 7 kilometri vei găsi un indicator pe care scrie "Rezervația Cheile Dobrogei". Vezi pe Hartă.

Rezervația Cheile Dobrogei are o suprafața de 285 de hectare. În pereții calcaroși de aici s-au găsit specii de fosile unice în țară și perfect conservate. Formațiunile muntoase din zonă sunt foste recifuri coraliere ale Mării Thetis. Șanțuri naturale și chei brăzdează malurile abrupte ale văii iar fauna și flora sunt de un interes deosebit.

În Cheile Dobrogei vei găsi mult spațiu verde. În sezonul frumos în Cheile Dobrogei sunt mulți turiști. Unii vin aici pentru o evadare la un picnic în natură, alții contemplă frumusețea cadrului geologic natural, fac fotografii și mici drumeții până pe platoul de deasupra cheilor, de unde vederea este și mai frumoasă.

Vezi aici ce mai poți vizita în zona Dobrogei.

Localizare pe Google Maps:


Fotografii:











Niciun comentariu:
Write comentarii