Drumeție ușoară în Sinaia: Castelul Pelișor, Vulpărie, Poteca Regală, Poiana Stânei și Stâncile Franz Joseph


Drumeție ușoară în Sinaia: Castelul Pelișor, Vulpărie, Poteca Regală, Poiana Stânei și Stâncile Franz Joseph

Aceasta este o alegere pe care o poți face când ești în criză de idei sau când vrei cu tot dinadinsul o plimbare ușoară și scurtă în natură.

Poteca Regală Sinaia
Poteca Regală a fost amenajată după inaugurarea Castelului Peleș și face legătura între acesta și Poiana Stânii Regale. Numele frumoasei pajiști este legat de faptul că pe vremea lui Carol I aici erau poziționate sălașurile care adăposteau cirezile de vaci ale familiei regale. Datorită peisajului deosebit, familia regală urca uneori în poiană cu diverși oaspeți ai casei, prilej cu care aveau loc petreceri ce promovau tradițiile românești.

Spre capătul potecii se găsesc Stâncile Franz Joseph ce se află la 10 minute distanță de poiană. Regele Carol I a numit aceste stânci după numele împăratului austro-ungar Franz Joseph, după ce amândoi au ajuns aici într-o vizită și au admirat acest peisaj superb cu panoramă asupra Văii Prahovei, Munților Baiului, Piatra Mare și Postăvarul.

YouTube:

Vezi mai jos un clip video cu imagini filmate în zonele cele mai frumoase ale traseului:


TRASEU

Castelul Pelișor, Vulpărie, Poteca Regală, Poiana Stânei și Stâncile Franz Joseph
MARCAJE DE URMAT:
  • bandă albastră: doar pe Poteca Regală (de la castel până la Poteca Regală alternează mai multe marcaje)
Durată: 3 – 3½ ore dus-întors
Dificultate: traseul este ușor
Accesibilitate: tot timpul anului


DESCRIEREA TRASEULUI

Traseul spre Poteca Regală începe propriu-zis de pe drumul DC134 (drumul către Cota 1400), din dreptul cotului pe care acesta îl face după ce trece de Cabana Schiori. Aici sunt indicatoare, marcaje și panouri informative.

Noi am ales să terminăm drumeția în punctul indicat mai sus, pentru că de început am început-o la Castelul Peleș, mai exact de lângă Castelul Pelișor. De aici am mers până la Vulpărie și am continuat aproape paralel cu marginea din stânga a pădurii, până am ajuns la o răscruce de cărări și la indicatorul cu Poteca Regală – marcaj cu bandă albastră (în imediata apropiere a locului de care vorbeam mai sus, de lângă DC134).

De aici pornește o potecă pietruită care urcă șerpuind printre copacii înalți până la cer, iar din loc în loc, pe marginea drumului sunt amenajate balustrade din lemn. La capătul ei vei ajunge la Stâncile Franz Joseph, Poiana Stânii Regale și la alte puncte de belvedere poziționate pe stânci înalte, ce au fost amenajate pentru familia regală.


Click AICI pentru alte trasee în Munții Bucegi.

LOCALIZARE pe Google Maps:


Niciun comentariu:
Write comentarii