Drumeție ușoară în Munții Rarău - Pietrele Doamnei, Vârful Rarău (1651m), Piatra Șoimului

Drumeție ușoară în Munții Rarău - Pietrele Doamnei, Vârful Rarău (1651m), Piatra Șoimului

Pe Meleaguri în Munții Rarău, traseu ușor de la Hotelul Alpin Rarău, până la Pietrele Doamnei, la Vârful Rarău (1651m) și la Piatra Șoimului.

Pietrele Doamnei sunt printre principalele atracții din zona Rarău, au o înălțime de aproximativ 70 de metri şi sunt situate la altitudinea de 1634 de metri.

Accesul la rezervație se realizează pe șoseaua TransRarău, din comuna Pojorâta, jud. Suceava, până la Cabana Rarău/Hotelul Alpin Rarău, unde este amenajată o parcare auto cu plată (https://goo.gl/maps/byZxZYWrxgqtjbgD9).

Primul indicator către Circuitul Pietrele Doamnei îl găsim chiar lângă parcare, iar marcajul pe care îl vom urma este cruce albastră. Traseul urcă printre stânci pe lângă Pietrele Doamnei și le înconjoară prin partea dreaptă, în timp ce ele se vor înălța semeț în stânga ta.

Continuăm pe cruce albastră până ajungem la o intersecție de trasee, unde pe un stâlp metalic sunt mai multe indicatoare. Traseul nostru de tip circuit continuă spre stânga și coboară tot pe cruce albastră, în timp ce spre dreapta, pe marcaj bulină albastră, se iese din pădure spre Vârful Rarău. Nu am plecat spre vârf înainte de a urca la punctul de belvedere spre Pietrele Doamnei, înspre care se pornește chiar de lângă stâlpul cu indicatoare, urcând la stânga pe stâncile amenajate cu lanțuri de sprijin. Priveliștea de sus este încântătoare.

După ce am coborât de la punctul de belvedere am continuat pe bulină albastră și am ieșit din pădure. Traseul ne conduce pe lângă Stația Meteorologică Rarău, o clădire mare ce seamănă mai mult cu o pensiune mai neîngrijită, și se îndreaptă spre stâlpii uriași cu antene de telefonie ce se văd în zare. În imediata lor apropiere se găsește vârful Rarău.

De aici ne-am întors pe același traseu, am reintrat în pădure și când am ajuns la același stâlp cu marcaje am făcut dreapta, reintrând pe traseul circuit marcat cu cruce albastră. Acesta coboară și face stânga înconjurând Pietrele Doamnei prin partea de jos, până iese din nou la Hotelul Alpin Rarău.

Traseul spre Piatra Șoimului începe din drumul asfaltat, cu 50 de metri mai jos de Hotel Alpin Rarău, pe partea stângă, unde există un indicator (https://goo.gl/maps/D5N8JyDQKwqiJbMZA). Nu sunt marcaje dar poteca este foarte vizibilă și este destul de scurtă (maxim 10 min).

YouTube:

Vezi mai jos un clip video cu imagini filmate în zonele cele mai frumoase ale traseului:


TRASEU

Drumeție ușoară în Munții Rarău - Pietrele Doamnei, Vârful Rarău (1651m), Piatra Șoimului
               
MARCAJE DE URMAT:
  • cruce albastră: pe traseul circuit Pietrele Doamnei
  • punct albastru: pe traseul spre Vârful Rarău
  • fără marcaj: pe traseul spre Piatra Șoimului
Durată totală traseu: aproximativ 4 ore
Dificultate: traseul este ușor
Accesibilitate: traseu accesibil tot timpul anului. Poate fi dificil iarna când zăpada este mare sau când este gheață pe traseu.
Recomandări: folosiți echipament adecvat și rezervă de apă



Click AICI pentru alte obiective turistice în Bucovina.

LOCALIZARE pe Google Maps:



FOTOGRAFII:










Niciun comentariu:
Write comentarii