Traseu ușor în Munții Bucegi: Sinaia - Cota 2000 până la Cota 1400

Traseu ușor în Munții Bucegi: Cota 2000, Cota 1400, Sinaia

Un traseu scurt și foarte ușor pe care l-am făcut doar pe partea de coborâre, pentru a umple câteva ore rămase libere într-o zi de duminică, înainte de a ne urca în mașină și a ne îndrepta spre București pe aglomeratul DN1.

Nu vă mai povestesc despre Bucegi și nici despre Sinaia, sunt două repere turistice foarte practicate, despre care știe cam tot românul câte ceva.

Fosta Cabană Miorița
Cabana Miorița este situata pe Platoul Bucegilor la altitudinea de 1960 metri, la mică distanță de stația Cota 2000 a telecabinei care pleacă din Sinaia. Se pare că aceasta ar fi fost proprietatea politicianului social-democrat Sebastian Ghiță și tocmai problemele acestuia cu legea au dus la situația în care acest loc frumos zace astăzi în paragină.

Fosta Cabană Vârful cu Dor
Este doar o ruină rămasă după ce edificiul a fost cuprins de un incendiu năprasnic în vremurile dinaintea revoluției din 1989.


TRASEU

Hotel Cota 1400 cu telecabina sau telegondola până la Cota 2000 - fosta Cabană Miorița - fosta Cabană Vârful cu Dor - Stația Meteo Cota 1500 - Hotel Cota 1400
            
MARCAJE DE URMAT:
  • bandă roșie
Durată: aproximativ 2 ore la coborâre 
Dificultate: traseul este ușor, fără dificultăți tehnice
Accesibilitate: tot timpul anului
Harta traseului

DESCRIEREA TRASEULUI

Era o zi de duminică și fusesem cazați în weekend la Hotel Cota 1400. Rupți de oboseală după ziua de sâmbătă, după ce am luat micul dejun ne-am dat seama că ar fi prea devreme să plecăm spre București și ne-a venit ideea să mai facem o tură scurtă, că doar se vor mai relaxa mușchii și va mai trece febra musculară 😅.

La Hotel Cota 1400 se ajunge ușor cu orice mașină, pe drumul asfaltat care pornește din Sinaia.

Am început drumeția chiar din spatele hotelului, pe unde am urcat spre stațiile telecabinei și telegondolei, aflate una lângă cealaltă. Febra musculară ne-a obligat să nu urcăm pe jos și am luat telecabina până la Cota 2000, telegondola fiind oprită temporar din cauza vântului puternic. Vântul este prieten bun cu platoul de la Cota 2000 pentru că nu prea sunt zile în care să nu-și facă apariția.

După o mică plimbare pe platou, timp în care am vizitat și stația terminus a telegondolei, una destul de modernă și frumoasă, am trecut și pe lângă Salvamont, iar apoi am început să coborâm spre fosta Cabană Miorița. De aici am mai continuat câteva minute până am întâlnit marcajul bandă roșie pe care l-am ținut până jos.

După ceva vreme, după ce treci și de fosta Cabană Vârful cu Dor, vei constata că traseul se bifurcă în drumul de vară și drumul de iarnă, ambele păstrând același marcaj. Unul merge pe drumul forestier iar celălalt prin pădure. Am ales, bineînțeles, varianta prin pădure.

Click AICI pentru alte trasee în Munții Bucegi.

LOCALIZARE pe Google Maps:


FOTOGRAFII:




















Folosește comentariile

Împărtășește și altora experiența ta, fă precizări referitoare la precizia datelor prezentate sau cu privire la elemente informative care consideri că lipsesc din articol.

Niciun comentariu:
Write comentarii